Välj en sida

Ynglingen Gustaf Fröding Samtal med Fröding på”Gustaf Fröding köpte sin kärlek för pengar, söp kopiöst och var djupt psykiskt sjuk. Ändå skrev han guld. Nu tolkas han guldkantat av rock­bandet Mando Diao” skriver Fredrik Virtanen.

”Han var vacker som en Lord Byron med diktarlugg långt ner i pannan och en romantisk glöd i de sköna, blå ögonen. Tyvärr behagade han ingenting säga”, skrev Selma Lagerlöf om Gustaf Fröding. Det är en väldigt fascinerande national­skald som popsnärtorna Mando Diao tonsatt så utsökt ” skriver Fredrik Virtanen i en artikel i Aftonbladet 5/11-12.

Mando Diao framför ”I Ungdomen” av Gustaf Fröding på Tillsammans För Världens Barn på YouTube. Från 14/10 -12.

Du kan läsa en recension av Mando Dios skiva ”Infruset”  artikel i DN 31/10-12 och titta på  YouTube-klipp ”Infruset” . Mando Diao är nominerade till Årets Grupp på P3 Guldgalan 2013. Röstningen pågår till 4 januari.