Välj en sida

Psykiatriska Museet i Västervik deltar med en representant på Museimässan under fredagen mellan kl 12-16. Vi har ingen monter, men du är välkommen att kontakta oss via twitter, om du är på plats på mässan och vill prata med oss. Vill du boka in gruppbesök på Psykiatriska Museet – ring oss på öppettiden torsdagar 14-17 på tel 0490 /86572 .

”För tredje året i rad arrangerar Arbetets museum tillsammans med ArbetSam Sveriges enda nationella museimässa! Då samlas museer, branschfolk och intresserad allmänhet för att upptäcka, lära och inspireras. Mässan pågår i två dagar och bjuder på möjlighet att bekanta sig med minst 20 museer, föreläsningar, invigning av utställningen Årets Arbetslivsmuseum och utdelning av pris till Årets Arbetsmyra.  

Utställare på mässan:
Motala Motormuseum, Tykarpsgrottans kalkmuseum, Norrköpings stadsmuseum, Industriarvet Västerås,The Glass Factory – Glasmuseet i Boda, Häfla Hammarsmedja,  Frövifors Pappersbruks-museum, Norrköpings Skolmuseum,  Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar, Tjustbygdens Järnvägsförening, Töllstorps Industrimuseum, Gjuterihistoriska Sällskapet , Hults Bruk Smidescentrum, Föreningen Femörefortet , F11 museum , Svenska Skoindustrimuseet och Lärbro Krigssjukhus. På www.museimassan.se hittar du mer detaljerad information om program och utställare.

Fredagens tema är Upplev ett museum. Arbetslivsmuseerna är en viktig del av besöksnäringen och dessa museer besöks årligen av mer än 10 miljoner besökare

Lördagen handlar om mötet mellan museer och besökare. Turisten, barnfamiljen och researrangören. Utställarna kommer att bjuda på en rad aktiviteter för barn.

Lär känna museer som du inte visste fanns och hitta nya upplevelser för utflykten, bussresan och semestern. Vi har samlat både stort och smått, känt och okänt.

PROGRAM

FREDAG   
Öppettider fredag 24/1 kl 11-17  Fri entré
Plats: Arbetets museum, Laxholmen, Industrilandskapet, Norrköping

11.00 Invigning av Museimässan 2014 med Carina Perenkranz
Pris till Årets Arbetsmyra delas ut av Jan Olov Johanson, Arbetets museums vänner.

13-14 Magnus Nilsson, ordförande Svensk turism AB föreläser om hur man kan gifta ihop museer och turism.

14 Invigning utställningen ”Årets Arbetslivsmuseum” som handlar om ångaren Trafik, hemmahörande i Hjo. Medverkar gör Niklas Cserhalmi, museidirektör Arbetets museum och besättningen från S/S Trafik.

14.30 Föredrag: Små och smarta utställningar. Medverkande: Jesper Cederlund, utvecklingstekniker Riksutställningar.

15.30 Föredrag: Hur tänker bussarna när de planerar sin resa? Med Kerstin Wernholm, Vikingbuss.

OBS! Föranmälan till fredagens program: lovisa.a.grentzelius@arbetsam.com
eller 011 – 23 17 30

LÖRDAG
Öppettider Lördag 25/1 11-16 Fri entré

Myran minglar på Museimässan
Ansiktsmålning
10 % rabatt i museibutiken

Texten har hämtats från museimassan.se och upplev.norrköping.se Bilden nedan visar Arbetets Museum och kommer från Wikipedia. Läs mer om Arbetets Museum på deras webplats. Läs mer om Arbetsam. Psykiatriska Museets Stödförening  är medlemsorganisation i Arbetsam.

File:Strykjärnet Motala ström Norrköping april 2005.jpg