Välj en sida

Detalj från vår modell över S:ta Gertruds sjukhus. Bilden har inget samband med artikeln. 

”Beckomberga, en gång ett av Europas största mentalsjukhus, ska bli ett bostadsområde med cirka 1 000 lägenheter. På Kungsholmen har studenterna just flyttat in i nya studentbostäder i Konradsbergs gamla sjukhusbyggnader. Och på Långbro räknar byggföretaget JM med att det ska bli totalt 750 lägenheter.”

”Långbro är ett typiskt exempel på hur storslagna institutionsmiljöer byggdes upp kring förra sekelskiftet. Då sparade man inte på krutet när man anlade sjukhusområden. Det blev vackra parker och pampiga sjukhusbyggnader. Tidens främsta arkitekter kallades in.– … Jag tycker det är fantastiskt att de byggde sådana här sjukhus, säger Kristina”

Citaten ovan kommer från den intressanta artikeln  Gamla mentalsjukhus lindrar boinfarkt i Svenska Dagbladet 19/4 2002. Läs hela artikeln genom att klicka på länken.