Ynglingen Gustaf Fröding Samtal med Fröding på”Gustaf Fröding köpte sin kärlek för pengar, söp kopiöst och var djupt psykiskt sjuk. Ändå skrev han guld. Nu tolkas han guldkantat av rock­bandet Mando Diao” skriver Fredrik Virtanen.

”Han var vacker som en Lord Byron med diktarlugg långt ner i pannan och en romantisk glöd i de sköna, blå ögonen. Tyvärr behagade han ingenting säga”, skrev Selma Lagerlöf om Gustaf Fröding. Det är en väldigt fascinerande national­skald som popsnärtorna Mando Diao tonsatt så utsökt ” skriver Fredrik Virtanen i en artikel i Aftonbladet 5/11-12.

Mando Diao framför ”I Ungdomen” av Gustaf Fröding på Tillsammans För Världens Barn på YouTube. Från 14/10 -12.

Du kan läsa en recension av Mando Dios skiva ”Infruset”  artikel i DN 31/10-12 och titta på  YouTube-klipp ”Infruset” . Mando Diao är nominerade till Årets Grupp på P3 Guldgalan 2013. Röstningen pågår till 4 januari.