Förbokning av besökstid

Vi har öppet torsdagar mellan klockan 13 och 17 för obokade besökare (drop-in).

 

Om du vill boka en tid för ditt besök och få en guidad visning kan du göra bokningsförfrågan i genom att klicka på bokningsförfrågan nedan. Efter bokningsförfrågan återkommer vi med uppgifter för besök. Välj datum för torsdagar i första hand för bokning av besök. Om möjligt försöker vi visa museet även andra dagar.

 

Välkommen!

Gör din bokningsförfrågan här
Ordinarie öppettider Psykiatriska museet, Västervik

Öppet torsdagar kl 13 – 17 (stängt röda dagar) hela året.

Under sommaren vecka 27 till 32 tisdagar och torsdagar kl 13 – 17 (stängt röda dagar)

Annan tid för gruppvisningar efter överenskommelse, se nedan under gruppvisningar.

Entré 30:-  – kontant betalning eller Swish 123-126 08 19 eller till Bankgiro 5741-8337

Barn under 12 år gratis. Barn under 12 år ska ha förälder / vårdnadshavares sällskap.

Faktura skickas endast till organisationer och företag med ett administrationstillägg om 20:-

  • Vi har hiss till första planet i museet.
  • Besökstoaletten på första planet är liten.
  • Till andra planet finns en trappa.

Vi har tyvärr ingen servering på Psykiatriska Museet. Du kan heller inte ta med eget fika /mat, eftersom vi har begränsat med utrymme vid borden, där besökarna ska kunna sitta och titta i fotoalbum.

Det finns en trevlig restaurang i parken på Gertrudsvik, nära museet. Den heter Gertrudsvik Restaurang och Café. Klicka på länken för mer information.

Kontakt

Vid frågor ring oss på öppettiden tel 0490-86572, 076-027 81 41

Du kan också skriva brev till Psykiatriska museet Gertrudsvik Hus nr 15 Sjöstadsvägen 23   593 44 Västervik eller maila till  info@psykmuseet.se.

Vi kan inte svara på frågor på våra twitter- Facebook- och instagram-konton. Vi arbetar helt ideellt och har tyvärr inte personalresurser till det. Men ring oss, så försöker vi hjälpa dig! Gäller det olika typer av projekt, som böcker, film och forskning, skicka mail till info@psykmuseet.se.

Fotografering och nyttjande material

Fotografering

Vi har generellt fotoförbud på Psykiatriska Museet. Museets skärmutställning med basinformation  gjordes innan internets tillkomst. Där finns bilder på patienter och personal, som vi inte vill ska spridas. Vi har också album med bilder på personal och patienter. Om du vill ta översiktsbilder på lokalerna kan det gå bra, men fråga först.

Vi vill inte att andra besökare blir fotograferade på museet, de ska få besöka museet i lugn och ro.

Nyttjande av material

Du får använda texter, bilder, ljud- och videomedia som är producerat av Psykiatriska museet för icke-kommersiellt bruk, om du anger källan.

Det är inte tillåtet att använda texter, bilder, ljud- och videomedia som är producerat av Psykiatriska museet för kommersiellt bruk, utan särskilt tillstånd från Psykiatriska museet.

Boka gruppvisningar

Guidad visning för grupper kan ske under ordinarie öppettider. Guidad visning kostar inget extra.

Om gruppen är större än sju deltagare kan vi öppna museet under annan tid än ordinarie öppettider. Då tar vi en extra avgift om 100 kronor under vardagar och 200 kronor lördag-söndag plus 30 kronor för varje besökare.

Elever med lärare är välkomna från årskurs 9. Det är inte fri entré för skolklasser. 

Medtag gärna kontant betalning eller via Swish. Vi tar inte kortbetalning. Är ni en stor grupp är det bra om någon i förväg samlat in entréavgifterna från alla deltagarna och betalar för alla.  Faktura skickas endast till organisationer och företag med ett administrationstillägg om 20:-

Det är inte tillåtet att filma, fotografera och spela in ljud under gruppvisningen.

För att boka guidad visning – fyll i bokningsförfrågan HÄR eller ring museet under ordinarie öppettider på telefon 0490-86572. Välkomna!

Hitta hit

Med buss

Buss linje nummer 1 går till Gertrudsvik från Resecentrum vid järnvägsstationen i Västervik. Färdtiden är cirka 15 minuter. Du finner tidtabeller hos KLT (Kalmar Länstrafik)

IMG_6819

Med bil

Adressen till museet är Psykiatriska Museet, Gertrudsvik Hus nr 15 Sjöstadsvägen 23 593 44 Västervik           Nedan ser du en bild på huset från vägen/busshållplatsen.

IMG_6813

 

Bläddra och läs vidare bland alla våra berättelser

Som stödmedlem får du fritt inträde till museet under museets öppettider

Registrera medlemskap här    (Betala medlemsavgiften till Bankgiro 5741-8337. Ange ditt för- och efternamn, Postadress och Ort samt email-adress.)