“Nu har den stora vandringsutställningen Titanic -The Exhibition öppnat i Värmekyrkan i Norrköping och så här 101 år efter förlisningen fortsätter fartyget att fascinera publiken. Utställningen visar bland annat interiörer i naturlig storlek och givetvis en massa originalföremål och bland dessa hittar man ett brev skrivet av John Charles Asplund.Tack vare ett synnerligen rådigt handlande lyckades han och vännen Einar hala sig ner för repen till den trettonde livbåten och på så sätt undkomma.

Jerker Pettersson som är släkt med John Charles har under flera år samlat in material om sin släkting som han sedan sammanställt i bokform, en bok som visade sig bli en fascinerande levnadsberättelse.” Text från artikeln “Jerkers släkting John Charles Asplund överlevde Titanic” Gomorron Östergötland Radio P4 30/4 2013. Lyssna på programmet som är 12 min 50 sek.

Läs mera om John Charles Asplund -“Titanicmannen”- här på hemsidan. Titta i kategorin släktforskning och utställningar. Du kan också läsa mera på bloggen Titanicmannen.