Det finns en intressant  recension av Bengt Malmgren av  Dan Josefssons nyutkomna bok Mannen som slutade ljuga som granskar psykoterapin och rättegångarna mot Thomas Quick/Sture Bergwall. Han skriver också kort om den sk Säter-modellen. Klicka på länken och läs artikeln  Skrämmande men nödvändig historia att berätta” .
Här kan du läsa artikeln ”Hon revolutionerade synen på psykiskt sjuka” om Barbro Sandin i Dalarnas tidning.

Film om Barbro Sandin:  Den legendariska psykoterapeuten Barbro Sandin berättar om sin verksamhet och sitt liv. I filmen ger Barbro sin allra sista föreläsning. Hon gör det på Vårstavi – inbjuden av Poul Bjerre Sällskapet. Vi får se och höra henne berätta om sina patienter och om människans sökande efter tillhörighet och ett liv. Klicka på länken ovan !

 ”Sätermodellen” praktiserades även på en avdelning vid Norra Sjukhuset i Västervik på 1980-talet. Några av de skötare som var anställda och arbetade med med metoden säger att den inte var särskilt framgångsrik, och verksamheten lades ner när det övriga sjukhuset stängdes.