File:Stöwer Titanic.jpg

Natten mellan den 14 och 15 april 1912 sjönk Titanic på sin jungfruresa. En av passagerarna var den unge Oskarshamnsbon och sjömannen John Charles Asplund, som tillsammans med kamrater skulle emigrera från Sverige till USA. John Charles överlevde mirakulöst Titanickatastrofen, och långt senare blev han patient på Västerviks Hospital, där han avled efter att ha varit inlagd i 20 år. 2012 hade Psykiatriska Museet utställningen ”Titanicmannen – från skröna till verklighet” som hans släkting Jerker Pettersson gjort. 

Här kan du läsa mer om Titanicmannen. Och här kan du läsa en sammanfattning av historien om Titanicmannen. Du kan också läsa flera gamla inlägg om Titanicmannen på vår webplats. Sök på Titanicmannen i sökrutan längst ner till vänster. Här kan du lyssna på ett radioprogram Gomorron Östergötland Radio P4 från 30/4 2013.

Bilden ovan från Wikimedia Commons.