”I början av 2000-talet byggdes Nickby sjukhusområde i Sibbo om till ett bostadsområde. Nickby sjukhus är ett tidigare mentalsjukhus och området är numera hem för hundratals människor.”

”I början av 2000-talet påbörjades ombyggnaden av Nickby sjukhus och allt som allt rör det sig om 50 000 kvadratmeter våningsyta som blev till bostäder. De minsta bostäderna är omkring 25 kvadratmeter, de största mellan 120-130 kvadratmeter. Husen på sjukhusområdet omges av en lummig, skyddad park.”

Intresset för Nickby sjukhusområde har hela tiden varit stort. Arkitekt Marja Heikkilä-Kauppinen berättar för Svenska Yle att bostäderna relativt snabbt såldes. Området har i dag en mycket aktiv bostadsförening.- Vi bor på ett skyddat område, så ingenting stort kommer att hända med området. Och det är ett ganska speciellt område. Vi har till och med en egen begravningsplats. Den var i bruk under tiden sjukhuset fanns. I dag är den inte i bruk, så vi får inte ta vår sista vila där, säger Röman.”

Citaten ovan är hämtade från artikeln Micaela Röman trivs i det gamla mentalsjukhuset i Nickby 29/1 2013 Svenska Yle. Läs hela artikeln genom att klicka på länken !