”På ett sätt känner jag mig fri. Genom att vara öppen med min psykiska ohälsa kan jag vara mig själv hela tiden. Jag behöver inte dölja delar av mitt liv och jag kan skriva vad jag vill på nätet. Jag vägrar att skämmas.” Så skriver Pebbles Karlsson Ambrose i boken ”Vid vansinnets rand”, som härstammar från hennes blogg med samma namn på 1177 Vårdguiden.

Pebbles Karlsson Ambrose har tidigare skrivit bland annat boken ”Jag vet inte var psykoser kommer ifrån” och i samband med det intervjuades hon på Insidan (2013). Sedan ungefär tio år lever hon med en psykossjukdom, som innebär att hon haft återkommande psykoser och depressioner och hon har även haft maniska tillstånd. Hennes nya bok, som egentligen är en ”blok” eftersom den till stor del är en omarbetad version av bloggen, handlar ganska mycket om psykisk sjukdom och om psykiatrin, men också om väldigt många andra ämnen.”

Texten ovan är en del av recensioner av nya böcker i den långa och intressanta artikeln Mobilvett, sorg och konsumism – Insidan tipsar om nya böcker i Dagens Nyheter 4/11 2015