Bild_130907”Outsider art, eller särlingskonst på svenska, är en ganska slarvig och bred term som omfattar de flesta typer av kreativa verk som kan uppfattas som konst, men som producerats utanför konstnärliga institutioner, traditioner, etablissemang och influenser.”

Citatet ovan kommer från den långa och intressanta artikeln  Konst från andra sidan

”Vad är godkänt och innanför, vad är udda och utanför? Vad är det som avgör och vem bestämmer?  Den diskussionen kanske inte ens behövs, låt konsten vara ett ”mystrium” som en av deltagarna uttrycker det.”

Citatet ovan  från artikeln Annan konst – konsten är ett mysterium

”I den finska grönskande faunan står en hel armé av myllrande betongfigurer. Det är ett gytter av figurer.” ”På självlärde ITE-konstnären Veijo Rönkkönens gård i Parikkala, i sydöstra Finland på gränsen till Ryssland, står hundratals skulpturer av betong.”

Citaten ovan kommer från Hovbergs Blogg– Läs artikeln genom att klicka på länken.

Bilden ovan visar en liten lerskulptur: Havande kvinna med människohår ur Psykiatriska Museets samlingar.