På baksidan av administrationshuset fanns sjukhuskyrkan”Ett mord inträffade under lördagsnatten den 15 maj 1920. Mordet utfördes mot fröken Anna Gustavsson, vaktmästarinna vid Gustav Adolfskapellet. Hon misshandlades svårt och avled till följd av sina skador tisdagen den 18 maj. Gärningsmannen var en f.d. ångbåtseldare Oskar Emil Johansson född 1885, han var värnpliktig på Malmen. Han var ute efter civila kläder och kom att misshandla henne svårt med bland annat en kastrull. Johansson band henne sedan vid sängen. Han var på fri fot i fyra dygn innan han greps efter att ha inställt sig själv hos polisen. Anna Gustavsson begravdes på Kärna kyrkogård. Oskar Johansson satt till en början på Linköpings fängelse men fördes efter några månader över till Västerviks hospital.”

Texten ovan kommer från Kärna Hembygdsförening  Hemska händelser.