Konrad Ekdahl-Askim, egentligen Konrad Fredrik Ekdahl, född 8 juli 1910 i Göteborgs domkyrkoförsamling, död 2 december 2002 i Askims församling i Västra Götalands län var en svensk konstnär.Konrad Ekdahl-Askim växte upp i Göteborg och utbildade sig till folkskollärare. 1938 lärde han sig porträttmålning av konstnären Saga Walli och deltog i flera samlingsutställningar i Göteborg under åren 1938-45. I Strömstad hade Konrad Ekdahl utställningar många år under somrarna på Galleri Olivia. 1970 drabbades Konrad Ekdahl av en depression och fick tillbringa flera perioder på S:t Jörgens sjukhus, där läkaren Bengt Eriksson och konstnären Lennart A:son uppmuntrade måleriet, som då fick en ny djärvare inriktning. Under flera somrar på 1980-talet var han lärare på Konstnärsgården i Lervik utanför Strömstad. Texten är hämtad från Wikipedia. 

Här kan du läsa mera och titta på hans konst

”1970 drabbades Konrad Ekdahl av en depression och fick tillbringa flera perioder på S:t Jörgens sjukhus. Men läkaren Bengt Eriksson och konstnären Lennart A:son, som förestod sjukhusets målarateljé, uppmuntrade Konrad till att återuppta målandet. Lusten att måla växte undan för undan och färgsättningen och penselföringen blev allt djärvare. Tiden på sjukhuset blev en vändning i hans liv. Han började måla på allvar…” Citatet kommer från den intressanta artikeln Konrad Ekdahl Askims Van Gogh av Lars Ekdahl i Hus & Hem. Klicka här för att ladda artikeln som pdf