Twitterkontot Hvad nytt? @Hvadnytt som  ”återuppväcker notiser ur svensk press från decennierna runt sekelskiftet har hittat denna intressanta notis som beskriver en midsommarfest på mentalsjukhuset Konradsberg.  Redaktör för kontot är Mattias Boström @mattiasb. Mattias Boström är författare, förlagsman och Sherlock Holmes-expert. Klicka på länken och läs mer! Tack Mattias för att du delgav oss artikeln! 

Dagens Nyheter skriver om  midsommarfesten  27 juni 1890, Jämtlandsposten knycker artikeln rakt av 30 juni 1890. Den har en lätt raljant ton, men beskriver ju faktiskt väldigt bra en vanlig trevlig midsommarfest.

Är du intresserad av gamla tidningsnotiser rekommenderas också twitterkontot Kungörelser @kungörelser ”Härliga historiska notiser, snackisar, absurditeter och annonser från 1800-talet-och 1900-talets dagstidningar. Ansvarig är Marcus Berglund @marcusibloms 

”130 år gamla tidningsnotiser verkar vara något som intresserar. Twitterkontot Kungörelser har på kort tid fått flera tusen följare. Marcus Berglund i Östersund ägnar kvällar och helger åt att leta intressanta nyheter från förr. Via Kungliga biblioteket kan han sitta hemma och söka i bland andra Jämtlandspostens publikationer.– Journalistiken var ju inte uppfunnen på 1880-talet. Man skrev om nyhetshändelser och lade ofta in sina egna åsikter i notisen, säger Marcus. Twitterkontot Kungörelser startade han för några månader sedan och snabbt har han fått tusentals följare.”

Citatet ovan kommer från SVT Nyheter Jämtland.  Klicka på länken och läs mera! 

Fotografierna kommer från Psykiatriska museets bildarkiv och visar midsommarfirande vid Västerviks Hospital.