Riksantikvarieämbetet har uppmärksammat Psykiatriska museet i Västervik för vårt arbete med ”webben” genom åren. Efter ett tips om att psykmuseet.se ”utmärker sig som ett gott exempel på hur man använder webben” besökte ett filmteam från Riksantikvarieämbetet Psykiatriska museet i November 2018.

Vår medarbetare, Jerker Pettersson, berättar i den 17 minuter långa filmen om vår strategi med ledorden Berätta, Bevara och Bevaka. Vi får också höra hur det hela började samt vilka tips vi vill dela med oss av till andra museer för att nå ut via webben, sociala medier och övriga digitala kanaler.

Riksantikvarieämbetets webbsida, där du kan läsa mer och se filmen, finner du här https://www.raa.se/museer/publikt-arbete/att-arbeta-med-sin-webbplats/sa-jobbar-psykiatriska-museet-med-webben/

och själva Youtube-filmen kan du även se direkt här 

 

Välkommen till Psykiatriska museet i Västervik!