2024 års kulturstipendium går till Psykiatriska Museets Stödförening!

Vi är så glada och tacksamma för denna uppmuntran. Vårt museum är oss kärt och berättelsen om 1900-talets psykiatrihistoria fortsätter. Motiveringen till kulturstipendiet lyder:

”Med öppettider varje torsdag året runt, och extraöppet under de mest intensiva sommarveckorna, finns flera inspirerande museivärdar på plats på Psykiatriska museet i Västervik för att dela med sig av kunskap, erfarenheter och sanna historier. Inte bara om sjukhusområdet utan även om den svenska psykiatrivården i stort, vilken kan anses vara lika aktuellt idag som förr i tiden. Innanför dörrarna möts besökarna av stark gemenskap föreningsmedlemmarna emellan, och det går sannerligen att inspireras av det brinnande intresse som de alla besitter. Trots att byggnaden, berättelserna och medlemmarna själva har några år på nacken så är de ständigt öppna för utveckling och de tröttnar inte på att sprida ordet, vare sig i podd- eller bokformat. Psykiatriska museets stödförenings arbete är en förutsättning för vidareutveckling av museets verksamhet och för att berättelserna ska leva vidare.”